Bílá velikonoční polévka

Bílá velikonoční polévka

Máte přebytek vajec? Připravte si lahodnou krémovou polévku z jednoduchých  surovin, která je plná brambor, slaniny a vajec.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 g brambor, oloupaných, krájených na kostičky
  • 4 vejce, uvařená natvrdo
  • 250 ml smetany na vaření
  • čerstvý kopr, jemně nasekaný
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 2 bobkové listy
  • ocet a sůl
  • 8 plátků anglické slaniny, pokrájených, nasucho vyškvařených

Postup

  • V hrnci na másle osmahneme do světle zlaté barvy mouku.
  • Zalijeme litrem studené vody a přivedeme k varu.
  • Vsypeme brambory, sůl, kmín, bobkový list a za občasného míchání vaříme 20 minut.
  • Až brambory změknou, přidáme smetanu a kopr.
  • Vytáhneme bobkový list.
  • Dochutíme octem a solí.
  • Vejce nakrájíme na čtvrtky.
  • Polévku rozdělíme do talířů, přidáme vejce a slaninu, případně čerstvý kopr.
Bílá velikonoční polévka
Zdroj: youbetyourpierogis.com

Ke všem polévkám se výborně hodí různé chutné zavářky např. nudle, nočky, kapání, svítek, do kterých lze opět přidat množství chutných a zdravých bylinek.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.