Bílkové kokosové řezy

Bílkové kokosové řezy
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8

Vyšlehané bílky dodají tomuto dezertu vláčnost a jemnost, kokos skvělou chuť.

Ingredience:

  • 1 a 3/4 šálku hladké mouky
  • 1 šálek vody
  • 4 vaječné bílky
  • 1 šálek kondenzovaného mléka
  • 1/3 šálku másla
  • 1/3 šálku kokosového oleje
  • 2 šálky cukru
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajové lžičky kokosového extraktu

Poleva:

  • 2 šálky šlehačky
  • 2 a 1/2 PL cukru
  • 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 čajové lžičky kokosového extraktu
  • 1  a 1/2 šálku strouhaného kokosu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 160°C.
  2. Vymažte a vysypte moukou formu na pečení.
  3. Do středně velké mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  4. V jiné vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
  5. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem a poté do směsi přidejte vanilkový a kokosový extrakt.
  6. Přidejte postupně moučnou směs společně s vodou k cukrové směsi.
  7. Na závěr vmíchejte i bílky a vypracujte v těsto.
  8. Těsto nalijte do připravené formy nebo zapékací misky a rovnoměrně rozetřete.
  9. Pečte přibližně 35 -40 minut.
  10. Po vyjmutí z trouby do dezertu udělejte hroty vidličky otvory a nechte zcela vychladnout.
  11. V mezidobě vyšlehejte kondenzované mléko a poté přilijte jím vychladlý dezert.
  12. Na polevu vyšlehejte smetanu ke šlehání s cukrem, kokosovým a vanilkovým extraktem.
  13. Šlehačkovou polevu rozetřete po celém dezertu a na závěr posypejte strouhaným kokosem.
  14. Uchovávejte v chladničce, dokud nebudou kokosové řezy připraveny k podávání.
Moučník připravený z kokosu, bílků a šlehačky.
zdroj: breadboozebacon.com

Kokos můžete při pečení použít jen v receptech na kokosové řezy, ale také při přípravě rozmanitých buchet s kokosem. Kterou vyzkoušíte jako první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.