Biskupský chlebíček podle tradičního receptu

Biskupský chlebíček podle tradičního receptu
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg cukru krupice
  • 4 vejce
  • 4 lžíce horké vody
  • 10 dkg rozinek
  • 7 dkg směsi kandovaného ovoce
  • 1 lžíce nasekaných ořechů
  • 1 lžíce nasekané hořké čokolády
  • 1 prášek do pečiva
  • čokoládová poleva

Postup receptu

  1. Rozinky propláchneme a namočíme (lze i do rumu)
  2. Žloutky ušleháme se 4 lžícemi horké vody do pěny
  3. Pak postupně přidáváme polovinu cukru (tj. cca 10 dkg) a žloutkovou pěnu ušleháme do hustého krému
  4. Do ní postupně po lžících vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva
  5. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr, okapané rozinky, nasekané kandované ovoce, ořechy a čokoládu
  6. Těsto zlehka, ale dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy
  7. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a upečeme
  8. Necháme prochladnout, vyklopíme a polijeme čokoládovou nebo citronovou polevou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.