Příprava: 30 minut
Vaření: 150 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 180 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 1/3 kostky rozpuštěného zchladlého másla nebo tuku
- 1 žloutek
- 1/2 kostky droždí
- 3/4 hrnku vlažného mléka
- 1 balíček rozinek
- 1 vanilkový cukr
- trochu soli
- 2 lžíce kakaa
- 2-3 lžíce mléka.
Postup receptu
- Z trochy mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek
- Po vykynutí ho smícháme s moukou, mlékem, cukrem, žloutkem, solí, máslem, vanilkovým cukrem a rozinkami a vypracujeme hladké těsto
- Dvě třetiny těsta vložíme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy
- Do zbylé třetiny těsta přimícháme kakao, které jsme rozpustili v malém množství mléka a lžící toto tmavé těsto ukládáme na světlé těsto středem po celé délce formy
- Na teplém místě necháme ještě asi 20 minut kynout a pak zvolna upečeme