Křupavá játra s cibulí a pikantní omáčkou zachvátí vaše chuťové pohárky. Mají velmi jemnou chuť a perfektně se hodí jako lehký oběd či malá večeře.
Ingredience:
- 1 kg kuřecích jater
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1/4 hrnku kukuřičného škrobu
- 2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- Olej
- Šťáva z 2 chemicky neočištěných citronů
- 1/2 hrnku sójové omáčky
- 1/2 hrnku vody
- 1 středně velká cibule
- 1 palice česneku
Postup:
- Kuřecí játra, očistíme, nakrájíme a osušíme papírovými utěrkami či ubrousky.
- Do misky dáme mouku, kukuřičný škrob, sůl a pepř.
- Promícháme a vložíme játra, která v moučné směsi obalíme.
- Do pánve nalijeme cca 5 cm oleje a na středním ohni zahřejeme.
- Postupně vkládáme játra, která osmažíme z obou stran dozlatova.
- Pomocí děrované lžíce vyjmeme z pánve a dáme okapat do misky s papírovými utěrkami.
- Takto postupně osmažíme všechna játra.
- Poté v misce smícháme citronovou šťávu, vodu a sójovou omáčku.
- Nachystáme si jinou pánev, zahřejeme na středním ohni a pak přilijeme lžíci oleje.
- Přisypeme cibuli, necháme 1 minutu za stálého míchání restovat a hotovou vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
- Přihodíme do pánve oloupaný a rozdrcený česnek.
- Mícháme, dokud nezačne česnek vonět a nebude lehce zezlátlý.
- Přilijeme citronovou směs z misky a přivedeme k varu.
- Vložíme kuřecí játra a necháme chvilku probublat.
- Vaříme cca 1 – 2 minuty, aby se játra prohřála a omáčka trochu zhoustla.
- Odstavíme a ještě teplé servírujeme ozdobené orestovanou cibulí.