Bistek po česku

Bistek po česku

Křupavá játra s cibulí a pikantní omáčkou zachvátí vaše chuťové pohárky. Mají velmi jemnou chuť a perfektně se hodí jako lehký oběd či malá večeře.

Ingredience:

  • 1 kg kuřecích jater
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1/4 hrnku kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • Olej
  • Šťáva z 2 chemicky neočištěných citronů
  • 1/2 hrnku sójové omáčky
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 středně velká cibule
  • 1 palice česneku

Postup:

  • Kuřecí játra, očistíme, nakrájíme a osušíme papírovými utěrkami či ubrousky.
  • Do misky dáme mouku, kukuřičný škrob, sůl a pepř.
  • Promícháme a vložíme játra, která v moučné směsi obalíme.
  • Do pánve nalijeme cca 5 cm oleje a na středním ohni zahřejeme.
  • Postupně vkládáme játra, která osmažíme z obou stran dozlatova.
  • Pomocí děrované lžíce vyjmeme z pánve a dáme okapat do misky s papírovými utěrkami.
  • Takto postupně osmažíme všechna játra.
  • Poté v misce smícháme citronovou šťávu, vodu a sójovou omáčku.
  • Nachystáme si jinou pánev, zahřejeme na středním ohni a pak přilijeme lžíci oleje.
  • Přisypeme cibuli, necháme 1 minutu za stálého míchání restovat a hotovou vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
  • Přihodíme do pánve oloupaný a rozdrcený česnek.
  • Mícháme, dokud nezačne česnek vonět a nebude lehce zezlátlý.
  • Přilijeme citronovou směs z misky a přivedeme k varu.
  • Vložíme kuřecí játra a necháme chvilku probublat.
  • Vaříme cca 1 – 2 minuty, aby se játra prohřála a omáčka trochu zhoustla.
  • Odstavíme a ještě teplé servírujeme ozdobené orestovanou cibulí.
Filipínský steak z kuřecích jater.
Zdroj: https://www.kawalingpinoy.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.