Tvarohová vánočka s kandovaným ovocem

Tvarohová vánočka s kandovaným ovocem
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Oblíbenou verze nekynuté vánočky. Chutná skvěle a připravíte ji mnohem rychleji.

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 2 vejce
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g rozinek namočených v rumu
  • 50 g nasekaných mandlí
  • 50 g kandovaného ovoce
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

Postup

  1. Máslo utřete cukrem, poté přidejte vejce a citronovou kůru.
  2. Důkladně promíchejte, přidejte tvaroh a postupně přidávejte prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Vše důkladně promíchejte.
  4. Následně přisypejte rozinky, kandované ovoce a zpracujte v těsto.
  5. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  6. Z těsta upleťe vánočku a přeneste ji na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Vánočku potřete rozšlehaným vejcem a posypejte plátky mandlí.
  8. Pečte přibližně 50-60 minut.
  9. Vychladlou vánočku posypejte moučkovým cukrem.
Vánoční pletené pečivo s kandovaným ovocem, rozinkami a mandlemi.
zdroj: whatsarahbakes.com

Recepty na vánočku nejsou jedinou sladkou pochoutkou, kterou lze z brambor připravit. Inspirujte se našimi dalšími bramborovými sladkostmi.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.