Oblíbenou verze nekynuté vánočky. Chutná skvěle a připravíte ji mnohem rychleji.
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 180 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 2 vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 prášek do pečiva
- 100 g rozinek namočených v rumu
- 50 g nasekaných mandlí
- 50 g kandovaného ovoce
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
Postup
- Máslo utřete cukrem, poté přidejte vejce a citronovou kůru.
- Důkladně promíchejte, přidejte tvaroh a postupně přidávejte prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Vše důkladně promíchejte.
- Následně přisypejte rozinky, kandované ovoce a zpracujte v těsto.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Z těsta upleťe vánočku a přeneste ji na plech vyložený pečícím papírem.
- Vánočku potřete rozšlehaným vejcem a posypejte plátky mandlí.
- Pečte přibližně 50-60 minut.
- Vychladlou vánočku posypejte moučkovým cukrem.
Recepty na vánočku nejsou jedinou sladkou pochoutkou, kterou lze z brambor připravit. Inspirujte se našimi dalšími bramborovými sladkostmi.