Oblíbená rajčatová dobrota s nádechem Itálie, která má kořeny ve městě Bologna.
Boloňská omáčka své konzumenty nadchla natolik, že se po celé zemi začala šířit jako virus.
Vždyť na co si v asociaci se špagetami vybavíte jako první?
Pojďte si ji připravit tak, jak ji máte rádi.
Naše recepty
Kromě loupaných rajčat v plechovce samozřejmě můžete využít i rajčata čerstvá. Zejména pokud máte nějaká ze zahrádky, byla by škoda je nevyužít. Stačí naříznout jejich spodní část do kříže a dát je na 3 minuty do vroucí vody. Slupka se hezky oddělí a jednoduchými tahy tak oloupete celé rajče.
Maso vždy vybírejte pečlivě. Vyplatí se koupit maso čerstvé v celku nebo umleté od řezníka. Polotovary jsou často doplněny o další nejedlé složky. Z hovězího masa se hodí nejlépe kýta nebo tučnější plec. Z vepřového ideálně přední kýta nebo krkovička.
Pravá omáčka bolognese se vaří opravdu pomalu a dlouho. Doba vaření, nebo spíše dušení, se tak může vyšplhat na 2-4 hodiny, ale opravdu za to stojí.
Milujete italskou kuchyni? Inspirujte se dalšími recepty na těstoviny na italský způsob. Nebo vyzkoušejte další recepty na omáčky se špagetami.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček