Tohle je prostě klasika, které nesmí chybět na žádném italském stole!
Co budeme potřebovat
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 300 g masa (mletého)
- 300 ml vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 malý rajský protlak
- 1/2 zakysané smetany (nebo i sladké)
- tymián
- bazalka
- česnek podle chuti
- sůl
- pepř
- těstoviny
- 20 dkg strouhaného eidamu
Postup
- Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme maso (syrové podusíme, ostatní jen prohřejeme).
- Podlijeme vývarem, zahustíme moukou.
- Povaříme 5 minut a dochutíme rajským protlakem a smetanou.
- Okořeníme.
- Uvařené těstoviny dáme na talíř, přelijeme omáčkou a posypeme sýrem.
K přípravě této omáčky se vám může hodit pánvička Tescoma. Která z recenzovaných by se vám líbila?