Boloňská omáčka na špagety

Boloňská omáčka na špagety
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Tohle je prostě klasika, které nesmí chybět na žádném italském stole!

Co budeme potřebovat

  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 300 g masa (mletého)
  • 300 ml vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 malý rajský protlak
  • 1/2 zakysané smetany (nebo i sladké)
  • tymián
  • bazalka
  • česnek podle chuti
  • sůl
  • pepř
  • těstoviny
  • 20 dkg strouhaného eidamu

Postup

  1. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme maso (syrové podusíme, ostatní jen prohřejeme).
  3. Podlijeme vývarem, zahustíme moukou.
  4. Povaříme 5 minut a dochutíme rajským protlakem a smetanou.
  5. Okořeníme.
  6. Uvařené těstoviny dáme na talíř, přelijeme omáčkou a posypeme sýrem.

K přípravě této omáčky se vám může hodit pánvička Tescoma. Která z recenzovaných by se vám líbila?

Talíř plný špaget s omáčkou z rajčat a mletého masa.
Zdroj: littleferrarokitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.