Vydatné jídlo z jednoho hrnce, které se navíc připravuje z jednoduchých surovin, z nichž většinu už pravděpodobně máte doma. Tak si ho pojďte s námi rovnou připravit!
Co budete potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 žlutá cibule nakrájená na kostičky
- 2 velké mrkve nakrájené na kostičky
- 500 g mletého kuřecího masa
- 2 lžičky prolisovaného česneku
- ½ šálku červeného nebo bílého vína
- 5 lžic rajčatového protlaku
- 425 ml rajčatové passaty
- ¾ šálku mléka
- 1 lžička italského koření
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušené petrželky
- 1 a ¼ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře
- ½ lžičky vloček červeného chilli
- 2 bobkové listy
- ¼ šálku parmazánu
- špagety k podávání
Postup
- Přidejte cibuli, mrkev a olej do velkého hrnce.
- Opékejte asi 5-10 minut nebo do změknutí.
- Přidejte česnek a kuřecí maso a za častého míchání restujte, dokud kuře nezhnědne.
- Jakmile zhnědne, přidejte víno a vařte, dokud se tekutina nevyvaří.
- Přidejte rajčatový protlak a restujte 2-3 minuty.
- Přidejte všechny zbývající ingredience kromě parmazánu a přiveďte směs k varu.
- Snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte asi 45 minut za občasného míchání.
- Bobkové listy vyhoďte.
- Ochutnejte a upravte chutě dle libosti.
- Podávejte se špagetami, čerstvou bazalkou a parmazánem.
- Nechte si chutnat!