Mrkvový salát

Mrkvový salát
Příprava: 15 minut Počet porcí: 3

Tento snadný, veganský mrkvový salát z Bombaje s kešu oříšky a rozinkami je přelitý tím nejluxusnějším indickým dresinkem. Je jednoduchý na přípravu, zdravý a navíc veganský. A přitom je tak lahodný!

Ingredience

  • 280 – 340 g mrkve, strouhané nebo nakrájené na tenké nudličky (asi 4–5 šálků)
  • 1 lžíce limetkové nebo pomerančové kůry (nebo něco z obojího)
  • 1 stroužek česneku, lisovaný
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně nasekaného (nebo použijte zázvorovou pastu)
  • ⅓ šálku rozinek (zlatých nebo obyčejných)
  • ½ hrnku opečených kešu oříšků (nebo loupaných mandlí)
  • 3 jarní cibulky
  • ½ šálku koriandru nebo petrželky, nasekané
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 3 lžíce čerstvé limetkové šťávy (nebo jablečného octa)
  • 2 lžíce medu, agáve nebo alternativního sladidla
  • ½ lžičky soli
  • pepř podle chuti
  • ½ lžičky mleté ​​kurkumy (nebo použijte 1–2 lžičky čerstvě nastrouhané)
  • 1 lžička žlutého kari
  • ¼ čajové lžičky kajenského pepře (volitelně a/nebo více podle chuti)

Postup

  1. Všechny ingredience dejte do mísy a dobře promíchejte.
  2. Dochuťte.
  3. Upravte slanost, kyselost a sladkost podle chuti.
  4. Užijte si to!
Salát z mrkve, kešu oříšků a rozinek, přelitý indickým dresinkem, servírovaný v hluboké misce s čerstvým koriandrem a s vedle položenou vařečkou.
www.feastingathome.com

Pokud vám pokrm chutnal, pak nezapomeňte vyzkoušet i naše další recepty na saláty z červené řepy!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.