Vaječná dobrota doplněná o sladkou čokoládu, to je recept který prostě nemá chybu a vy si ho nesmíte nechat ujít. V zimních dnech je to ideální teplý nápoj, který vás zahřeje jak na duši, tak na jazyku.
Co budeme potřebovat
Na bombardino
- 60 ml vaječného likéru
- 60 ml brandy
- Šlehačku (ve spreji)
- Skořice
Na čokoládu
- 250 ml smetany
- 80 g hořké čokolády
- 40 g cukru
- 20 g kakaa
- Lžička kukuřičného škrobu (nebo čokoládového pudinku)
Postup
- Vaječný likér si na mírnou teplotu začneme zahřívat na plotně
- Poté přidáme brandy a pokračujeme v zahřívání a občasném míchání
- Mezitím si připravíme čokoládu
- Cukr, kukuřičný škrob a kakao si rozmícháme s několika lžícemi šlehačky
- Zbylou šlehačku přivedeme k varu
- Když se šlehačka začne vařit, opatrně přiléváme připravenou kakaovou směs a intenzivně mícháme
- Vaříme po dobu asi 3 minut
- Odstavíme z plotny a přidáme kousky čokolády
- Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí
- Horké bombardino nalijeme do vysoké sklenice a přidáme čokoládu
- Ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicí