Bombardino s čokoládou

Bombardino s čokoládou

Vaječná dobrota doplněná o sladkou čokoládu, to je recept který prostě nemá chybu a vy si ho nesmíte nechat ujít. V zimních dnech je to ideální teplý nápoj, který vás zahřeje jak na duši, tak na jazyku.

Co budeme potřebovat

Na bombardino

  • 60 ml vaječného likéru
  • 60 ml brandy
  • Šlehačku (ve spreji)
  • Skořice

Na čokoládu

  1. 250 ml smetany
  2. 80 g hořké čokolády
  3. 40 g cukru
  4. 20 g kakaa
  5. Lžička kukuřičného škrobu (nebo čokoládového pudinku)

Postup

  • Vaječný likér si na mírnou teplotu začneme zahřívat na plotně
  • Poté přidáme brandy a pokračujeme v zahřívání a občasném míchání
  • Mezitím si připravíme čokoládu
  • Cukr, kukuřičný škrob a kakao si rozmícháme s několika lžícemi šlehačky
  • Zbylou šlehačku přivedeme k varu
  • Když se šlehačka začne vařit, opatrně přiléváme připravenou kakaovou směs a intenzivně mícháme
  • Vaříme po dobu asi 3 minut
  • Odstavíme z plotny a přidáme kousky čokolády
  • Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí
  • Horké bombardino nalijeme do vysoké sklenice a přidáme čokoládu
  • Ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicí
Domácí italský horký nápoj s čokoládou.
Zdroj: townandcountrymag.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.