Boršč s vepřovými žebry

Boršč s vepřovými žebry

Boršč lze připravovat v desítkách různých variacích a tato je obzvlášť chutná. Polévka má skvělou jasnou rubínovou barvu a delikátní chuť. Kombinace měkké zeleniny a jemného masa je doprovázena vůní bobkových listů a černého pepře.

Ingredience

  • 3 brambory
  • 3 rajčata
  • 5 bobkových listů
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce octa
  • 2-3 stroužky česneku
  • 150 g červené řepy
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 kg vepřových žeber
  • 100 g zelí
  • slunečnicový olej (na smažení)
  • čerstvá petrželka (k servírování)
  • zakysaná smetana (k servírování
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Vepřová žebra nakrájejte na střední kousky.
  2. Oloupejte cibuli a překrojte ji na polovinu.
  3. Vložte žebra a cibuli do hrnce.
  4. Přidejte černý pepř a bobkové listy.
  5. Zalijte vodou a vařte tak dlouho, dokud není maso hotové hotové.
  6. Oloupejte červenou řepu a nastrouhejte ji.
  7. V hrnci rozpalte slunečnicový olej a přidejte červenou řepu.
  8. Přilijte ocet a trochu vody.
  9. Vše promíchejte a zakryjte pokličkou.
  10. Duste, dokud řepa není hotová.
  11. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky.
  12. Přidejte brambory do masového vývaru a vyjměte cibuli.
  13. Opláchněte zelí, nakrájejte ho a přidejte do hrnce k masu a bramborám.
  14. Vše smíchejte  a pokračujte ve vaření.
  15. Když jsou brambory a zelí hotové, přidejte červenou řepu a veškerou tekutinu.
  16. Poté přidejte umytá a nakrájená rajčata.
  17. Oloupejte stroužky česneku, rozdrťte je a přidejte do boršče.
  18. Přidejte sůl dle svého vkusu.
  19. Vše povařte ještě asi 8 minut.
  20. Vypněte sporák a boršč odložte na 10-15 minut.
  21. Nandejte polévku do servírovacích misek.
  22. Před podáváním přidejte zakysanou smetanu a nasekanou čerstvou petrželku.
Polévka s červenou řepou a zelím ozdobená petrželkou a zakysanou smetanou v hlubokém talíři.
www.ukrainian-recipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.