Boršč lze připravovat v desítkách různých variacích a tato je obzvlášť chutná. Polévka má skvělou jasnou rubínovou barvu a delikátní chuť. Kombinace měkké zeleniny a jemného masa je doprovázena vůní bobkových listů a černého pepře.
Ingredience
- 3 brambory
- 3 rajčata
- 5 bobkových listů
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce octa
- 2-3 stroužky česneku
- 150 g červené řepy
- 5 kuliček černého pepře
- 1 kg vepřových žeber
- 100 g zelí
- slunečnicový olej (na smažení)
- čerstvá petrželka (k servírování)
- zakysaná smetana (k servírování
- sůl dle chuti
Postup
- Vepřová žebra nakrájejte na střední kousky.
- Oloupejte cibuli a překrojte ji na polovinu.
- Vložte žebra a cibuli do hrnce.
- Přidejte černý pepř a bobkové listy.
- Zalijte vodou a vařte tak dlouho, dokud není maso hotové hotové.
- Oloupejte červenou řepu a nastrouhejte ji.
- V hrnci rozpalte slunečnicový olej a přidejte červenou řepu.
- Přilijte ocet a trochu vody.
- Vše promíchejte a zakryjte pokličkou.
- Duste, dokud řepa není hotová.
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky.
- Přidejte brambory do masového vývaru a vyjměte cibuli.
- Opláchněte zelí, nakrájejte ho a přidejte do hrnce k masu a bramborám.
- Vše smíchejte a pokračujte ve vaření.
- Když jsou brambory a zelí hotové, přidejte červenou řepu a veškerou tekutinu.
- Poté přidejte umytá a nakrájená rajčata.
- Oloupejte stroužky česneku, rozdrťte je a přidejte do boršče.
- Přidejte sůl dle svého vkusu.
- Vše povařte ještě asi 8 minut.
- Vypněte sporák a boršč odložte na 10-15 minut.
- Nandejte polévku do servírovacích misek.
- Před podáváním přidejte zakysanou smetanu a nasekanou čerstvou petrželku.