Boršč z multifunkčního hrnce

Boršč z multifunkčního hrnce

Boršč je výborná stylová polévka plná chutí a vitamínů se snadnou přípravou. Vyzkoušejte!

Ingredience

  • 500 g masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1/2 menší hlávka zelí (zelené)
  • 2 velké červené řepy
  • 2 velké mrkve
  • 2 velké brambory
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 cibule
  • lžíce másla
  • rostlinný olej
  • 5 bobkových listů
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 polévková lžíce červené papriky
  • 1 polévková lžíce kmínu
  • 1 až 2 lžíce octu
  • zakysaná smetana

Postup

  • Všechnu kořenovou zeleninu (řepa, brambory, mrkev, cibuli) včetně masa nakrájíte na menší kostičky.
  • Zelí nakrájíte na tenké nudličky.
  • V multifunkčním hrnci si rozpalte plátek másla s trochou oleje a osmahněte cibuli a maso po dobu 5 až 7 minut.
  • Jakmile je maso „zatáhnuté“, přidáte papriku, kmín, prolisovaný česnek, zamícháte a další minutu restujete.
  • Veškerou nakrájenou zeleninu přisypejte do hrnce a po dobu 5 minut zprudka restujete.
  • Vše zalijete vodou, tak aby její hladina byla cca 2 až 3 cm nad zeleninou.
  • Přidáte zbylé koření – bobkový list, nové koření a pepř.
  • Směs v hrnci přivedete k varu na nízké teplotě a necháte mírně probublávat po dobu 6 až 8 hodin.
  • Pokud spěcháte můžete vařit na vyšší stupeň po dobu 90 minut.
  • Po uplynutí doby vaření vyndáte koření a přisypete nakrájené zelí a 2 polévkové lžíce octa.
  • Vaříte další hodinu. Pokud spěcháte, vaříte při vyšším teplotním stupni 20 minut.
  • Nakonec dochutíte dle potřeby solí, pepřem nebo octem.
  • Podáváte s lžící zakysané smetany navrch.
boršč se smetanou z hrnce
zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.