Borůvková buchta s drobenkou

Borůvková buchta s drobenkou
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Snad každému se již při vyslovení „borůvkový koláč s tvarohem“ sbíhají sliny. Upečte si tento moučník podle našeho jednoduchého receptu.

Ingredience na těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 hrnek bílého/borůvkového jogurtu
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2ks vajec
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru

Ingredience na náplň

  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • 3ks vajec
  • 2-3 lžíce cukru (volitelně)

Ingredience na drobenku

  • 100g másla
  • 200g hrubé mouky
  • cukr
  • borůvky (množství dle chuti)

Postup

  • V míse vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny. Přilijte olej a promíchejte.
  • Poté přimíchejte jogurt, a vanilkový cukr.
  • V jiné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, kterou postupně přimíchávejte do tekuté směsi s vejci a cukry.
  • Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Smíchejte tvaroh s vejci a cukrem a vznikne vám tvarohová náplň. Tuto náplň naneste navrch těsta na plechu.
  • Nakonec rozprostřete omyté a okapané borůvky a povrch buchty ještě posypte drobenkou z másla, mouky a cukru.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180°C 25-30 minut podle trouby.
  • Upečený koláč nechte vychladnout a podávejte.
Tvarohovo-borůvkový moučník s drobenkou.
Zdroj: theforkedspoon.com

Přinášíme vám více báječných receptů na borůvkové koláče. 7 variant na skvělý domácí dezert.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.