Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 4 sklenky syrových borůvek = 1/2 litru šťávy
- 500 ml vody
- 1 lžička kyseliny citrónové
- 1 kg cukru krystal
- 1 sáček Želírfixu 2:1
Postup receptu
- Borůvky pomeleme na mlýnku na ovoce, nebo odšťavníme
- Získanou šťávu smícháme s vodou a dáme vařit
- V troše odebraného cukru rozmícháme Želírfix a nasypeme do vařící šťávy
- Povaříme asi 3 minuty a přidáme zbývající cukr, opět povaříme na mírném plamenu asi 3 minuty
- Odstavíme a vmícháme lžičku kyseliny citrónové
- Po chvilce sebereme nežádoucí pěnu a naplníme do skleniček
- Sterilujeme 15 minut při 85 °C