Sladké borůvky jsou smíchány s mandlovým těstem a krémovou polevou z bílé čokolády. Nebude trvat dlouho a tento svatební dezert si oblíbí všichni hosté.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 140 g másla (změklého)
- 140 g moučkového cukru
- nastrouhanou kůru z jednoho citronu
- 4 bílky
- 120 g borůvek
- 75 g hladké mouky
- smetana ke šlehání
- 120 g mletých mandlí
Na polevu
- 175 g bílé čokolády (nasekané)
- 4 lžíce smetany ke šlehání
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
- Formu na 12 muffinů si vyložíme košíčky.
- V míse si ušleháme máslo s moučkovým cukrem.
- Přidáme citronovou kůru a šleháme.
- Ve vedlejší míse ušleháme z bílků sníh.
- V menší misce zaprášíme borůvky trochou mouky.
- Borůvky potom smícháme se zbytkem mouky, smetanou a mandlemi.
- Směs s borůvkami smícháme s utřeným máslem a cukrem.
- Vmícháme lžíci ušlehaných bílků, aby se směs zjemnila.
- Poté vmícháme i zbytek bílků.
- Lžící plníme formičky na bábovky a pečeme 15 minut.
- Poté necháme bábovky vychladit.
- Na polevu si na vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou.
- Mícháme dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Dáme stranou a necháme vychladnout, aby poleva získala roztíratelnou konzistenci.
- Bábovky polijeme polevou a zdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a borůvkami.