Upečte svým dětem mňamku, která potěší jak jejich oči, tak i chuťové pohárky.
Budete potřebovat:
Těsto:
- 300 gramů polohrubé mouky
- 125 gramů třtinového cukru
- 1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva
- 150 gramů másla
- 1 vejce
Náplň:
- 200 gramů měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 50 gramů třtinového cukru
- 500 gramů čerstvých borůvek
Postup přípravy:
- Nejdříve se pusťte do přípravy těsta.
- Všechny ingredience na těsto smíchejte a vytvořte pevné a vláčné těsto, které vložte alespoň na půl hodiny do lednice.
- Mezitím si připravte tvarohovou náplň.
- Tvaroh, vejce a třtinový cukr smíchejte dohromady – můžete si pomoct elektrickým šlehačem.
- Jakmile jsou všechny suroviny spojeny, opatrně do tvarohové směsi vmíchejte borůvky.
- Odpočaté těsto z lednice vyválejte a vložte do koláčové formy a pomocí rukou vytvarujte okraje dle formy.
- Tvarohovou náplň na těsto nalijte a rovnoměrně rozetřete.
- Vložte koláč do předehřáté trouby a pečte při teplotě 200 stupňů asi 30 minut.
- Před podáváním koláč nechte zcela vychladnout.