Je něco lepšího než sladké borůvky ve sladkých receptech na borůvkové muffiny?
My si myslíme, že ne!
Proto neváhejte a ochutnejte toto nadýchané těsto spolu s těmito modrými lesními diamanty.
Zkusíte je s námi?
Naše recepty
Jak ozdobit muffiny?
Jakmile jsou vaše košíčky upečené a poleva připravená, je čas na zdobení. Zde je 5 technik, které můžete vyzkoušet, počínaje nejjednoduššími až po ty nejpokročilejší.
Technika č. 1: Není potřeba žádný cukrářský sáček
Jak zdobit: Použijte velkou polévkovou lžíci na nabírání asi 1 1/2 až 2 polévkových lžic polevy na košíček. Použijte zadní část lžíce, nezoubkovaný nůž na máslo nebo malou špachtli, abyste polevu rozetřeli až k okraji a odstranili přebytečné množství. S mírným přitlačením nástroje na polevu se pohybujte ve spirále od vnějšího okraje do středu košíčku, což na závěr vytvoří pěknou vlnu.
Technika č. 2: Klasická spirála
Jak zdobit: Použijte cukrářský sáček s uzavřenou nebo otevřenou hvězdicovou špičkou a naplňte jej polevou. Počínaje vnějším okrajem košíčku, začněte vytlačovat krém směrem ke středu košíčku, používejte rovnoměrný a nepřetržitý tlak na sáček. Dokončete kroužení ve středu košíčku, tím že uvolníte tlak a mírně nadzvedněte špičku, až se budete blížit středu.
Další možností je začít s kroužením ve středu košíčku a postupovat k okraji. Obě techniky vytvoří mírně odlišné spirály.
Technika č. 3: Cik cak
Jak ozdobit: Svůj cukrářský sáček opatřete špičkou okvětního lístku (vypadá jako slza) a naplňte jej polevou. Držte košíček v nedominantní ruce pod úhlem zhruba 45 stupňů. Začněte špičkou v horní části košíčku. Vyvíjejte tlak na cukrářský sáček nepřetržitě, když pohybujete špičkou tam a zpět, postupujte až ke spodnímu okraji košíčku, dokud nebude povrch zcela zakrytý.
Technika č. 4: Vícebarevná poleva
Jak zdobit: Použijte potravinářské barvivo k tónování dvou nebo tří porcí bílé polevy. Každou obarvenou polevu vložte do vlastního cukrářského sáčku a naplňte ho jen asi do třetiny. Všechny tři pytlíčky vložte do jednoho společného velkého, kam umístíte i uzavřenou hvězdicovou špičku.
Naneste počáteční kousek polevy na kus pergamenu nebo cvičný košíček. Ihned se totiž nemusí objevit všechny barvy. Jakmile všechny barvy vyjdou ze špičky, zdobte jak si přejete.
Technika č. 5: Kombinace
Jak zdobit: Připravte si několik cukrářských sáčků opatřených špičkami různých velikostí a tvarů. Začněte špičkou, která je největší. Dále přejděte na středně velkou špičku a použijte jiný design. Posledním prvkem, který může použít jsou velmi malé tečky umístěným napříč všemi prvky, které vyplňují všechna prázdná místa.
Překvapivá fakta o borůvkách
- Jedna velká hrst borůvek obsahuje pouhých 44 kalorií, ale má 2 gramy vlákniny a 10 % doporučeného denního obsahu vitamínu C.
- Borůvky se umístily na prvním místě v množství antioxidantů, které jsou přínosné pro zdraví ve srovnání s více než 40 čerstvými druhy ovoce a zeleniny.
- Borůvka je jedna z mála potravin, která má skutečně přirozeně modrou barvu. Pigment, který dává borůvkám jejich charakteristickou barvu – nazývaný anthokyan – je to stejná sloučenina, která poskytuje úžasné zdravotní přínosy borůvek.
- Lidé jedí borůvky již více než 13 000 let.