Sladký recept na borůvkový cheesecake. Také se vám při těchto slovech sbíhají sliny?
Připravte si tuto delikatesu i v pohodlí vašeho domova.
A jak zabránit tomu, aby tvarohový koláč popraskal? To se dozvíte na konci článku.
Naše recepty
Jak zabránit popraskaní cheesecaku?
Existuje několik důvodů, proč tvarohový koláč praská. Zde je několik tipů, jak tomu předejít:
Při výrobě náplně je důležité, abyste vejce nepřešlehali. Do náplně přílišným šleháním přidáte příliš mnoho vzduchu, což způsobí, že při pečení koláč rychle nakyne a pak se propadne a uprostřed praskne. Jakmile jsou vejce zapracována a náplň je hladká, vypněte mixér a hotovo. Odolejte nutkání pokračovat v míchání!
Dalším viníkem je přepečení. Váš cheesecake je propečený, když jsou okraje mírně nafouklé a střed je stále chvějící jako želé. V tuto chvíli troubu vypněte a nechte dvířka trouby mírně pootevřená. Cheesecake se nechá v troubě dojít, ztuhne a pomalu vychladne. To pomáhá, protože drastické změny teploty (tj. horká trouba na studená lednička) způsobí popraskání.
Jak se váš cheesecake ochladí, stáhne se, a pokud se okraje přilepí ke stěně formy, vytvoří se praskliny. Proto je důležité před uvolněním pružinové formy přejet nožem po jejím okraji.