Konzervované borůvky ve vlastní šťávě

Konzervované borůvky ve vlastní šťávě
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Nejjednodušším typem zavařování borůvek je právě ve vlastní šťávě. Inspirujte se tímto receptem a dejte vědět, jak své dílo v zimě využijete.

Ingredience

  • 1 kg borůvek
  • cukr dle chuti

Postup

  • Borůvky nejprve oberte od lístečků, poté je propláchněte vlažnou vodou a nechte okapat.
  • Všechny borůvky naplňte do čistých sklenic, navrch nasypte lžíci cukru a poté sklenice pořádně uzavřete víčky.
  • Do hlubokého plechu dejte utěrku, kterou zalijete pár cm vody.
  • Na utěrku položte víčky dolů sklenice naplněné borůvkami a sterilujte při 80°C asi 30 minut.
  • Po 30 minutách vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  • Zavařeniny uchovávejte v chladu.
Sterilované borůvky v zavařovací sklenici jako marmeláda.
Zdroj: thecozyapron.com

Namísto zavařování borůvek, zkuste naše recepty na borůvkové smoothie! Skvělé ke svačině nebo jen tak na chuť.

Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.