Nejjednodušším typem zavařování borůvek je právě ve vlastní šťávě. Inspirujte se tímto receptem a dejte vědět, jak své dílo v zimě využijete.
Ingredience
- 1 kg borůvek
- cukr dle chuti
Postup
- Borůvky nejprve oberte od lístečků, poté je propláchněte vlažnou vodou a nechte okapat.
- Všechny borůvky naplňte do čistých sklenic, navrch nasypte lžíci cukru a poté sklenice pořádně uzavřete víčky.
- Do hlubokého plechu dejte utěrku, kterou zalijete pár cm vody.
- Na utěrku položte víčky dolů sklenice naplněné borůvkami a sterilujte při 80°C asi 30 minut.
- Po 30 minutách vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Zavařeniny uchovávejte v chladu.

Namísto zavařování borůvek, zkuste naše recepty na borůvkové smoothie! Skvělé ke svačině nebo jen tak na chuť.