Zkuste americkou verzi vepřového boku upečeného s fazolemi – jídlo z jednoho hrnce pro celou rodinu
Ingredience
- 500 g bílých fazolí
- 2 cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 mrkve
- 2 PL dijónské hořčice
- 2 PL třtinového cukru
- 2 PL rajčatového pyré
- 800 g vepřového boku
- 2 PL oleje
- sůl, pepř
- 1 PL petrželky
Postup
- Fazole namočte do vody nejméně na 4 hodiny
- Maso potřete olejem, solí a pepřem a nechte stejně dlouho marinovat v lednici
- Fazole nechte ve vodě a deset minut je povařte
- Sceďte a propláchněte
- Cibuli nakrájejte na plátky, řapíkatý celer na kousky a mrkev na půlkolečka
- V pekáčku smíchejte zeleninu, fazole, hořčici, cukr, sůl a pepř a podlijte vodou
- Přidejte maso, zakryjte a pečte 1,5 hodiny v troubě rozpálené na 160°
- Průběžně kontrolujte a v případě potřeby podlijte vodou
- Maso vyndejte z pekáčku a pokrájejte na kousky nebo na plátky
- Podávejte na fazolích, posypané čerstvou petrželkou
