Bramboračka s uzeným masem

Bramboračka s uzeným masem

Musíte mít v každé polévce alespoň kousek masa? Proč ne? Pro inspiraci nabízíme tuto bramborovou polévku s uzeným.

INGREDIENCE

  • 250 g uzeného masa
  • 3 větší brambory
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • ¼ celeru
  • 4 stroužky česneku
  • lžíce majoránky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • libeček, petrželka k dochucení

POSTUP

  • Brambory, mrkev, celer i petržel si nakrájíme na kostičky
  • Vše orestujeme na másle, pak podlijeme litrem a půl vody. 
  • Přidáme na kostky nakrájené uzené maso, majoránku, sůl a pepř. 
  • Z másla a mouky si uděláme jíšku, ke které pomalu přiléváme trochu vody z polévky. 
  • Mícháme, aby se neudělaly hrudky, pak směs zapravíme do polévky.
    Vše vaříme do změknutí. 
  • Ke konci přidáme prolisovaný česnek. 
  • Můžeme také dochutit petrželkou a libečkem.
Poctivá polévka z brambor s uzeným masem a zeleninou.
dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.