Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,5 l vývaru z masa
- kostí nebo 1 kostky masoxu
- 3 brambory
- 1 vejce
- hladká mouka
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- petrželka nebo pažitka
- sůl
- trochu sádla nebo oleje.
Postup receptu
- Do vývaru nakrájíme nebo nastrouháme mrkev a vše uvedeme do varu
- Mezitím v misce připravíme těstíčko jako na bramborák
- Brambory nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, vejce, sůl, majoránku a zahustíme moukou
- Na pánvi osmahneme na tuku cibuli nakrájenou na kolečka a rozebranou na kroužky nebo nadrobno nakrájenou
- Jakmile je mrkev v polévce povařená, zavařujeme pomocí lžičky do vroucí polévky připravené těstíčko
- Povaříme 10 minut a pak přidáme do polévky osmaženou cibuli a sekanou petrželku nebo pažitku