Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1kg brambor
- maso
- sýra
- hladká mouka
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- tuk nebo olej
Postup receptu
- Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla,z nastrouhaných brambor odstraníme vodu ale né všechnu,do mísy s nastrouhanejma bramborama přidáme:2 vejce,trochu soli(né hodně pamatujte si dosolit to můžete vždycky ale vzít sůl z toho to prstě nejde),majoránku,přisipeme mouku jen tak zakrýt vrch moukou,nakrájenou šumku na kostičky,na závěr přidáme česnek a vymýcháme hladké těsto na bramboráky
- Pak rozhřejeme pánev ,přidáme olej na smažení
- Když jsou bramboráky hotové položíme je na papírovou kuchyňskou utěrku aby jsme odstranili přebytečný tuk pak už můžem bramboráky podávat hostům
- Dobrou chuť