Syté, voňavé a chutné bramboráčky s ječnými kroupami a uzenou krkovičkou zachutnají celé vaší rodině. Máte je připravené za chvilku, nepotřebujete na ně žádné složité ingredience a ještě si pochutnáte!
Co budete potřebovat
- 5 větších brambor
- 1 šálek ječných krup
- 200 g uzené krkovičky
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl, mletý pepř, majoránka dle chuti
- vepřové sádlo nebo rostlinný olej na smažení
Postup
- Kroupy uvařte do měkka, slijte a nechte vychladnout.
- Brambory očistěte a spolu s česnekem nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Do brambor přidejte vychladlé kroupy, vajíčka, mouku, sůl, pepř a majoránku.
- Uzenou krkovici nakrájejte na drobné kostičky a vše spolu dobře promíchejte.
- Na pánev přidejte vepřové sádlo nebo olej a nechte rozehřát.
- Poté ze směsi tvarujte menší placky, které smažte z obou ctran do zlatova.
- Nechte si chutnat!
Možná se vám budou hodit i naše recenze na nejlepší pánvičky Woll. Jedná se o luxusní set pánví pro různé účely, které jsou schopny dosáhnout opravdu skvělých výsledků. Kdo vyhrál v našem srovnání?