Bramboráky s uzeným a kroupami

Bramboráky s uzeným a kroupami

Syté, voňavé a chutné bramboráčky s ječnými kroupami a uzenou krkovičkou zachutnají celé vaší rodině. Máte je připravené za chvilku, nepotřebujete na ně žádné složité ingredience a ještě si pochutnáte!

Co budete potřebovat

  • 5 větších brambor
  • 1 šálek ječných krup
  • 200 g uzené krkovičky
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl, mletý pepř, majoránka dle chuti
  • vepřové sádlo nebo rostlinný olej na smažení

Postup

  • Kroupy uvařte do měkka, slijte a nechte vychladnout.
  • Brambory očistěte a spolu s česnekem nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Do brambor přidejte vychladlé kroupy, vajíčka, mouku, sůl, pepř a majoránku.
  • Uzenou krkovici nakrájejte na drobné kostičky a vše spolu dobře promíchejte.
  • Na pánev přidejte vepřové sádlo nebo olej a nechte rozehřát.
  • Poté ze směsi tvarujte menší placky, které smažte z obou ctran do zlatova.
  • Nechte si chutnat!
Bramboráčky s ječnými kroupami a uzenou krkovičkou na talíři s vedle položeným prkýnkem, na kterém jsou plátky uzeného masa a celozrnného chleba a také je zde položena sklenice s pivem.
www.recepty.aktuality.sk

Možná se vám budou hodit i naše recenze na nejlepší pánvičky Woll. Jedná se o luxusní set pánví pro různé účely, které jsou schopny dosáhnout opravdu skvělých výsledků. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.