Uzené maso milujeme hlavně s bramborovou kaší nebo si ho dáme třeba s čočkou, ale v takovém bramboráku není vůbec špatné.
Ingredience
- 1 kg syrových brambor
- 4 vejce
- Sůl podle chuti
- Mletý černý pepř dle potřeby
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžíce majoránky
- 3 lžičky sušeného česneku
- Hladká mouka (podle vodnatosti brambor)
- Uzené maso
Postup
- Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zasypeme majoránkou, česnekem a promícháme. Promícháme a začneme postupně přisypávat mouku, až nám vznikne těsto, které bude mít konzistenci asi jako na palačinky. Nezapomínejte míchat, ať se vám v něm neutvoří hrudky.
- Uzené maso nakrájejte na co nejtenčí plátky (čím tenčí, tím lepší). Na rozpálený olej do pánve nalijeme trochu těsta, pánví trochu zakroutíme, aby se rozteklo na větší plochu, na těsto položíme plátek uzeného a zalijeme dalším těstem.
- Stačí jen slabá vrstva, ale tolik, aby bylo uzené maso zcela zakryto. Osmažíme z obou stran dozlatova a servírujeme. Kdo chce, může přidat nasekané jarní cibulky nebo pažitku na ozdobu.