Bramboráky se zelím pečené v troubě

Bramboráky se zelím pečené v troubě

Pochutnejte si na jedinečném receptu, který kombinuje chuť brambor a zelí v jedné lahodné placičce. Vše je zdravé a fit, díky tomu, že jsou připravené v troubě. Můžete je podávat jako předkrm nebo přílohu k dalším dietním receptům, jako jsou nízkokalorické polévky.

Co budeme potřebovat

  • 2 červené brambory (oloupané, nakrájené na kousky)
  • 200 g zeleného zelí (nakrájené)
  • 20 g čerstvé petrželky (jemně nasekané)
  • 50 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička sušené mleté cibule
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře

Postup

  • Do malého hrnce přidejte brambory a podlijte vodou a začněte vařit.
  • Přiveďte je k varu a vařte do měkka asi 20 minut.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Dobře sceďte a rozmačkejte do hladké textury. Nechte vychladnout.
  • Odstraňte vnější listy zelí, rozkrojte je napůl a zelí odstraňte jádřince.
  • Nasekejte ho v kuchyňském mixéru.
  • Zelí dejte do velké mísy a dejte stranou.
  • Když jsou brambory uvařené, přidejte je k zelí.
  • Přidejte petrželku, mouku, prášek do pečiva, sušenou cibuli, vejce, sůl, pepř.
  • Vše dobře promíchejte.
  • Vyložte pečícím papírem.
  • Na plech umístěte asi dvě polévkové lžíce směsi na bramboráky, abyste zakryli celý plech.
  • Vložte plech do trouby a nechte péct asi 40 minut, dokud bramboráky se zelím nejsou zlatavé.
Čerstvé placičky ze zelí, mrkve a brambor s dipem ze zakysané smetany.
Zdroj: rasamalaysia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.