Pochutnejte si na jedinečném receptu, který kombinuje chuť brambor a zelí v jedné lahodné placičce. Vše je zdravé a fit, díky tomu, že jsou připravené v troubě. Můžete je podávat jako předkrm nebo přílohu k dalším dietním receptům, jako jsou nízkokalorické polévky.
Co budeme potřebovat
- 2 červené brambory (oloupané, nakrájené na kousky)
- 200 g zeleného zelí (nakrájené)
- 20 g čerstvé petrželky (jemně nasekané)
- 50 g mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička sušené mleté cibule
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
Postup
- Do malého hrnce přidejte brambory a podlijte vodou a začněte vařit.
- Přiveďte je k varu a vařte do měkka asi 20 minut.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Dobře sceďte a rozmačkejte do hladké textury. Nechte vychladnout.
- Odstraňte vnější listy zelí, rozkrojte je napůl a zelí odstraňte jádřince.
- Nasekejte ho v kuchyňském mixéru.
- Zelí dejte do velké mísy a dejte stranou.
- Když jsou brambory uvařené, přidejte je k zelí.
- Přidejte petrželku, mouku, prášek do pečiva, sušenou cibuli, vejce, sůl, pepř.
- Vše dobře promíchejte.
- Vyložte pečícím papírem.
- Na plech umístěte asi dvě polévkové lžíce směsi na bramboráky, abyste zakryli celý plech.
- Vložte plech do trouby a nechte péct asi 40 minut, dokud bramboráky se zelím nejsou zlatavé.