Ochutnali jste již recepty na bramboráky se zelím pečené v troubě?
Pokud ne, tak u nás máte jedinečnou příležitost!
Tato kombinace, je naprosto skvělá a pochutná si na ní opravdu každý.
A to včetně dětí!
Naše recepty
Co dělat když se bramborák rozpadá?
Pokud se během tvarování rozpadají, potřebují buď trochu více mouky nebo škrobu, aby držely pohromadě nebo jsou příliš mokré a je třeba je znovu vyždímat.
Vaše směs na bramboráky musí mít co nejméně vlhkosti. To je zásadně důležité. Příliš mokré těsto a vaše placky nebudou držet tvar, nebudou křupavé a nebudete mít ten správně hnědý zevnějšek.
Vymačkejte tekutiny, kolik můžete, klidně dvakrát. Jednou po nastrouhání brambor a jednou při formování placiček.
Dobře je vytvarujte! Nejprve pomocí rukou promíchejte všechny ingredience dohromady. Poté použijte polévkovou lžíci, abyste se ujistili, že každý bramborák má stejnou velikost. V horkém oleji se příliš tlusté bramboráky zapaří, místo toho aby byly křupavé.
Váš olej musí být vždy horký! horký! horký!