Zde je chytrý způsob, jak přimět děti, aby jedly zeleninu. Tyto všestranné cuketové placičky se také skvěle podávají jako příloha k lahodným závitkům z kuřecího masa nebo i samostatné hlavní jídlo.
Co budeme potřebovat
- 400 g cukety
- 75 g mouky
- 40 g parmazánu (jemně nastrouhaného)
- 3 šalotky (nakrájené na tenké plátky)
- 1 vejce
- 30 g petrželky
- 2 lžičky oregana
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžička soli
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Cuketu nastrouháme nahrubo.
- Dejte do cedníku a vymačkejte z ní co nejvíce přebytečné vody.
- Přendejte do misky. Vmícháme mouku, kypřící prášek, parmazán, šalotku, vejce, petržel, oregano, sůl a muškátový oříšek.
- Zahřejte 1 lžičku olivového oleje na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu.
- Na pánev dejte tři porce cuketové směsi.
- Vařte cca 2 minuty z každé strany, aby byly bramboráky dozlatova a propečené.
Pokud nemáte doma kvalitní nepřilnavou pánev, potom se do smažení nepouštějte. Nepodaří se vám bramboráky z cukety dobře otočit a zničíte jejich tvar. Pokud, ale chcete mít po ruce kvalitní pánvičku, která nic nepřichytí, potom se podívejte na naší recenzi pánví Tefal!