Bramboráky z cukety na pánvi

Bramboráky z cukety na pánvi

Zde je chytrý způsob, jak přimět děti, aby jedly zeleninu. Tyto všestranné cuketové placičky se také skvěle podávají jako příloha k lahodným závitkům z kuřecího masa nebo i samostatné hlavní jídlo.

Co budeme potřebovat

  • 400 g cukety
  • 75 g mouky
  • 40 g parmazánu (jemně nastrouhaného)
  • 3 šalotky (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 vejce
  • 30 g petrželky
  • 2 lžičky oregana
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  • Cuketu nastrouháme nahrubo.
  • Dejte do cedníku a vymačkejte z ní co nejvíce přebytečné vody.
  • Přendejte do misky. Vmícháme mouku, kypřící prášek, parmazán, šalotku, vejce, petržel, oregano, sůl a muškátový oříšek.
  • Zahřejte 1 lžičku olivového oleje na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu.
  • Na pánev dejte tři porce cuketové směsi.
  • Vařte cca 2 minuty z každé strany, aby byly bramboráky dozlatova a propečené.

Pokud nemáte doma kvalitní nepřilnavou pánev, potom se do smažení nepouštějte. Nepodaří se vám bramboráky z cukety dobře otočit a zničíte jejich tvar. Pokud, ale chcete mít po ruce kvalitní pánvičku, která nic nepřichytí, potom se podívejte na naší recenzi pánví Tefal!

Křupavé placičky z cukety navrstvené na sobě.
Zdroj: willcookforsmiles.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.