Velmi chutný pokrm, který oceníte jen tak nebo například k talíři horké polévky. Díky jeho snadné přípravě ho zvládne i začínající kuchařka.
Ingredience:
- 600 g brambor
- 200 g mouky
- 200 g slaniny nebo škvarek
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 vejce
- špetka muškátového oříšku
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup:
- Oloupejte cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
- Na malé kostičky nakrájejte též slaninu nebo škvarky.
- Vejce rozklepněte do mísy, rozšlehejte a přidejte kostičky slaniny a česnek.
- Oloupejte brambory, omyjte je a spolu s cibulí je nastrouhejte najemno na ostrém struhadle, nebo lze použít též kuchyňský robot.
- Přidejte směs brambor a cibule k vejcím a všechny ingredience dobře promíchejte.
- Nakonec přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek a prosátou mouku a vše důkladně promíchejte.
- Předehřejte troubu na 220°C a vymažte zapékací misku máslem.
- Rozprostřete bramborovou směs do zapékací mísy.
- Pečte asi 45 minut dozlatova.
Kromě receptů na bramborovou buchtu si můžete z brambor samozřejmě připravit i klasický bramborák nebo bramborové placky. S kysaným zelím či houbovou polévkou chutnají skvěle.