Bramborová buchta na plech se slaninou

Bramborová buchta na plech se slaninou
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Velmi chutný pokrm, který oceníte jen tak nebo například k talíři horké polévky. Díky jeho snadné přípravě ho zvládne i začínající kuchařka.

Ingredience:

  • 600 g brambor
  • 200 g mouky
  • 200 g slaniny nebo škvarek
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Postup:

  1. Oloupejte cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  2. Na malé kostičky nakrájejte též slaninu nebo škvarky.
  3. Vejce rozklepněte do mísy, rozšlehejte a přidejte kostičky slaniny a česnek.
  4. Oloupejte brambory, omyjte je a spolu s cibulí je nastrouhejte najemno na ostrém struhadle, nebo lze použít též kuchyňský robot.
  5. Přidejte směs brambor a cibule k vejcím a všechny ingredience dobře promíchejte.
  6. Nakonec přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek a prosátou mouku a vše důkladně promíchejte.
  7. Předehřejte troubu na 220°C a vymažte zapékací misku máslem.
  8. Rozprostřete bramborovou směs do zapékací mísy.
  9. Pečte asi 45 minut dozlatova.
Bramborka se slaninou nakrájená na kousky.
zdroj: gutekueche.de

Kromě receptů na bramborovou buchtu si můžete z brambor samozřejmě připravit i klasický bramborák nebo bramborové placky. S kysaným zelím či houbovou polévkou chutnají skvěle.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.