Brambory v rozmanitých podobách známe především jako přílohu.
Dají se ale velmi jednoduše přidat i do těsta a vytvořit s jejich pomocí netradiční pochoutku.
Inspirujte se našimi jedinečnými recepty na bramborovou buchtu!
Vyzkoušejte ji ve slané i sladké podobě!
Která varianta se stane vaší nejoblíbenější?
Naše recepty
Brambory a pečení
Při pečení moučníků nás většinou nenapadne, že bychom k mouce, cukru a dalším typickým ingrediencím mohli přidat, nebo je dokonce nahradit, bramborami. Naše recepty na bramborovou buchtu jsou ale důkazem, že to jde. Vařené či syrové brambory dodají dezertu originální chuť i konzistenci a zároveň ho mnohem déle udrží vláčný. Obecně se doporučuje používat moučné brambory, varný typ C.
Recepty na bramborovou buchtu ale existují nejen ve sladké podobě moučníku. Lze je totiž připravit též naslano, především s cibulí, česnekem a šunkou či sýrem. Tyto pokrmy se konzumují nejčastěji teplé například s kysaným zelím, podobně jako bramborák, případně též s polévkou, například houbovou.