Bramborová frittata s chřestem a kozím sýrem

Bramborová frittata s chřestem a kozím sýrem

Připravte si tuto skvělou frittatu z brambor s chřestem, kozím sýrem a bazalkou a vykouzlíte tak úžasnou snídani, brunch nebo i rychlou a snadnou večeři.

INGREDIENCE

  • 115 g brambor, nakrájených na malé kostičky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 bílé cibule, nakrájené
  • 100 g chřestu, nakrájeného na 2,5 cm dlouhé kousky
  • 6 celých vajec
  • 1/4 šálku parmazánu, strouhaného
  • 3/4 lžičky soli nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 55 g kozího sýra, rozdrobeného
  • 2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané

POSTUP

  • Nakrájené brambory přidejte do malého hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu.
  • Vařte na středně vysokém ohni 6–8 minut nebo dokud brambory nezměknou.
  • Sceďte vodu a poté osušte.
  • Předehřejte troubu na funkci gril.
  • Dejte lžíci olivového oleje do velké pánve na středně vysokou teplotu.
  • Když je olej horký, přidejte cibuli.
  • Osolte a opepřete a restujte do měkka, asi 5 minut.
  • Přidejte nakrájený chřest a vařené brambory a restujte další 2-3 minuty.
  • Mezitím si rozšlehejte vejce.
  • Přidejte sůl, pepř a parmazán.
  • Nalijte vaječnou směs na vrch zeleniny.
  • Vaječnou směs posypte kozím sýrem a bazalkou.
  • Nechte frittatu nerušeně vařit 7-10 minut, dokud vejce neztuhnou.
  • Umístěte frittatu do trouby asi 13 až 17 cm od tepla a grilujte, dokud se vejce nenafouknou a neztuhnou a sýr nezezlátne, asi 2-3 minuty.
  • Podávejte horké, teplé nebo při pokojové teplotě.
  • Zbytky lze uchovávat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny.
Frittata z brambor s chřestem, kozím sýrem a bazalkou na pánvi.
www.asaucykitchen.com

Vyzkoušejte také naše skvělé recepty na nadýchané omelety z vajíček. Rychlá a zdravá snídaně, oběd i večeře!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.