Připravte si tuto skvělou frittatu z brambor s chřestem, kozím sýrem a bazalkou a vykouzlíte tak úžasnou snídani, brunch nebo i rychlou a snadnou večeři.
INGREDIENCE
- 115 g brambor, nakrájených na malé kostičky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 bílé cibule, nakrájené
- 100 g chřestu, nakrájeného na 2,5 cm dlouhé kousky
- 6 celých vajec
- 1/4 šálku parmazánu, strouhaného
- 3/4 lžičky soli nebo podle chuti
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 55 g kozího sýra, rozdrobeného
- 2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
POSTUP
- Nakrájené brambory přidejte do malého hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu.
- Vařte na středně vysokém ohni 6–8 minut nebo dokud brambory nezměknou.
- Sceďte vodu a poté osušte.
- Předehřejte troubu na funkci gril.
- Dejte lžíci olivového oleje do velké pánve na středně vysokou teplotu.
- Když je olej horký, přidejte cibuli.
- Osolte a opepřete a restujte do měkka, asi 5 minut.
- Přidejte nakrájený chřest a vařené brambory a restujte další 2-3 minuty.
- Mezitím si rozšlehejte vejce.
- Přidejte sůl, pepř a parmazán.
- Nalijte vaječnou směs na vrch zeleniny.
- Vaječnou směs posypte kozím sýrem a bazalkou.
- Nechte frittatu nerušeně vařit 7-10 minut, dokud vejce neztuhnou.
- Umístěte frittatu do trouby asi 13 až 17 cm od tepla a grilujte, dokud se vejce nenafouknou a neztuhnou a sýr nezezlátne, asi 2-3 minuty.
- Podávejte horké, teplé nebo při pokojové teplotě.
- Zbytky lze uchovávat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny.
Vyzkoušejte také naše skvělé recepty na nadýchané omelety z vajíček. Rychlá a zdravá snídaně, oběd i večeře!