Tato neobvyklá kombinace kaše z brambor a kari nenechá vaše chuťové pohárky ani na vteřinu v klidu! Věřte nám, že si pochutnáte jako nikdy! Brambory jsou velice univerzální surovinou, tak vyzkoušejte dalších 9 receptů na sladké i slané recepty.
Co budeme potřebovat
- 100 ml olivového oleje
- 650 g jehněčího mletého masa
- 1 cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 2 cm kousek zázvoru (nastrouhaný)
- 2 lžíce kari pasty
- 400 g nakrájených rajčat v plechovce
- 80 g rajčat
- 120 g mraženého hrášku
- 1 kg brambor (nakrájených)
- 30 g listů koriandru (nasekaných)
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 1 zelená chilli paprička (zbavená semínek, nakrájená nadrobno)
- šťáva z 1 citronu
- 100 g másla
Postup
- Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje na vysokou teplotu.
- Jehněčí maso vařte 6–8 minut, dokud nezhnědne.
- Vyjměte jehněčí maso z pánve a dejte stranou.
- Snižte teplotu na střední.
- Na pánev dejte cibuli a vařte za stálého míchání 1–2 minuty, dokud nezměkne.
- Přidejte česnek, zázvor, rajčata a kari pastu, poté vařte za stálého míchání 1–2 minuty, dokud nebude voňavá.
- Vraťte jehněčí maso do pánve s rajčaty a kari, poté přiveďte k varu a snižte teplotu na minimum.
- Vařte za občasného míchání 15 minut nebo do zhoustnutí. Vmícháme hrášek.
- Směs přendejte do zapékací mísy a nechte vychladnout.
- Troubu předehřejte na 200°C.
- Brambory vložte do hrnce se studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte na středně vysokém ohni 12–14 minut, dokud nezměknou. Sceďte a poté rozmačkejte do hladka.
- Přidejte koriandr, kurkumu, chilli, citronovou šťávu a máslo, poté okořeňte a vyšlehejte do hladka.
- S bramborovou kaší potřete jehněčí směs a pečte 20–25 minut dozlatova.