Bramborová musaka

Bramborová musaka

Pokud patříte mezi milovníky brambor, měli byste tento recept určitě vyzkoušet!

Pochutnejte si na výborném zahraničním pokrmu, který je hotový za pouhých 40 minut. 

Ingredience

  • 1 větší lilek
  • 1 cuketa
  • 500 g uvařených brambor se slupkou
  • 1 plechovka rajčat
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 velké masité rajče zbavené slupky a pokrájené
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • skořice
  • bobkový list
  • nové koření
  • sušené oregano
  • mletý kmín
  • sůl, pepř
  • 1 čajová lžička cukru
  • olivový olej
  • 300 ml mléka
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce másla
  • muškátový oříšek

Postup

  • Cuketu a lilek nakrájejte na plátky a z obou stran dobře opečte na olivovém oleji.
  • Zeleninu sundejte z tepla a osolte ji.  
  • Na olivovém olej opečte cibuli, nakrájenou nadrobno, přidejte stroužek česneku, nakrájeného na plátky, přidejte maso a smažte.
  • Maso opepřete, přidejte do něj špetku skořice, oregano, mletý kmín, bobkový list a nové koření.
  • K masu přidejte nakrájené čerstvé rajče s plechovkou sterilovaných rajčat, oslaďte lžičkou cukru a pomalu vařte asi 1 hodinu.
  • Brambory nakrájejte na plátky a pokládejte je na dno vymazané zapékací mísy. Na brambory dále navrstvěte polovinu masové směsi.  
  • Na maso položte vrstvu lilku a cukety a celý proces opakujte, dokud nepoužijete veškeré materiál.
  • Připravte si bešamel. 
  • Rozehřejte máslo a přidejte do něj mouku. Vytvořte jíšku a začněte postupně přilévat mléko. Stále míchejte pomocí metličky, aby se v bešamelu nevytvořily hrudky. Míchejte tak dlouho, dokud bešamel nezhoustne. 
  • Dochuťte jej solí, pepřem a trochou nastrouhaného muškátového oříšku.
  • Následně na musaku z brambor bešamel nalijte a pečte v troubě, předehřáté na 190 °C po dobu 40 minut.

Zapečené brambory s mletým masem, servírované s čerstvou zeleninou.
zdroj: geniuskitechen.com

Dáváte přednost vlastnoručně umletému masu? Pak prozkoumejte recenze na elektrické mlýnky na maso a pořiďte si takový, který vám usnadní práci v kuchyni.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.