Bramborová pizza

Bramborová pizza

Znáte nejrůznější recepty, ale o bramborách na pizze jste ještě neslyšeli? 

Pak je načase tuto dobrotu vyzkoušet!

Ingredience

  • 450 g těsta na pizzu (můžete koupit hotové, nebo si těsto připravit podle receptů níže)
  • 4–5 větších brambor
  • 4–5 polévkových lžic kvalitního extra panenského olivového oleje
  • 1–1,5 čajové lžičky mořské soli
  • pepř 
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • cca 200 g mozzarelly

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C a připravte si plech na pečení, vyložený pečícím papírem. Můžete péct také bez papíru. V tom případě plech vymažte olivovým olejem.
  • Těsto vytvarujte a rozmístěte jej po celém plechu. Následně jeho povrch jemně potřete olivovým olejem. 
  • Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Ty následně vložte do misky bokem. 
  • Brambory polijte olivovým olejem, osolte a promíchejte, aby byl obalený každý jeden plátek. 
  • Plátky vrstvěte na těsto. Vždy vrstva brambor, poté vrstva mozzarelly. Tu nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte nahrubo. 
  • Vše pokapejte olivovým olejem tak, aby byl olej rovnoměrně rozetřený po celém povrchu. 
  • Pizzu z brambor posypte čerstvým rozmarýnem a vložte ji do trouby. Pečte 8–11 minut, dokud nezačnou brambory hnědnout. 
  • Jakmile je pokrm hotový, vyndejte jej z trouby, nakrájejte a podávejte. 
  • Pizza chutná skvěle také za studena. 

Těsto s brambory, nakrájenými na kolečka, sypané rozmarýnem.
zdroj: christinascucina.com

Vyzkoušejte také další recepty z listového těsta, které můžete připravit ve sladké i slané variantě.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.