Znáte nejrůznější recepty, ale o bramborách na pizze jste ještě neslyšeli?
Pak je načase tuto dobrotu vyzkoušet!
Ingredience
- 450 g těsta na pizzu (můžete koupit hotové, nebo si těsto připravit podle receptů níže)
- 4–5 větších brambor
- 4–5 polévkových lžic kvalitního extra panenského olivového oleje
- 1–1,5 čajové lžičky mořské soli
- pepř
- snítka čerstvého rozmarýnu
- cca 200 g mozzarelly
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C a připravte si plech na pečení, vyložený pečícím papírem. Můžete péct také bez papíru. V tom případě plech vymažte olivovým olejem.
- Těsto vytvarujte a rozmístěte jej po celém plechu. Následně jeho povrch jemně potřete olivovým olejem.
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Ty následně vložte do misky bokem.
- Brambory polijte olivovým olejem, osolte a promíchejte, aby byl obalený každý jeden plátek.
- Plátky vrstvěte na těsto. Vždy vrstva brambor, poté vrstva mozzarelly. Tu nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte nahrubo.
- Vše pokapejte olivovým olejem tak, aby byl olej rovnoměrně rozetřený po celém povrchu.
- Pizzu z brambor posypte čerstvým rozmarýnem a vložte ji do trouby. Pečte 8–11 minut, dokud nezačnou brambory hnědnout.
- Jakmile je pokrm hotový, vyndejte jej z trouby, nakrájejte a podávejte.
- Pizza chutná skvěle také za studena.
Vyzkoušejte také další recepty z listového těsta, které můžete připravit ve sladké i slané variantě.