Bramborová polévka

Bramborová polévka
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 0.5kg brambor
  • kořenová zelenina
  • pepř
  • kmín
  • nové koření
  • majoránka
  • sůl
  • hladká mouka
  • 20g tuku (másla)
  • 2 litry vody
  • (vejce
  • houby)

Postup receptu

  1. Okrájíme brambory a nakrájíme na kostičky, stejně tak kořenovou zeleninu – mrkev, celer, petržel
  2. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, trochou kmínu, majoránkou a osolíme nebo přidáme masox pro zvýraznění chuti
  3. Vše dáme do studené vody a přivedeme k varu, vaříme mírným varem asi 30 až 45 minut, dokud nejsou brambory měkké
  4. Kdo má rád houby, může přidat sušené houby alespoň 20 minut před dovařením

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.