Tento recept je výjimečný přidáním sýru čedar, který polévce dodá velmi lahodnou a nevšední chuť. Vyzkoušejte a uvidíte, že vám zachutná!
Ingredience:
- 800 g batátů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 PL čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálek nastrouhaného sýru čedar
- 1 PL olivového oleje
- pažitka na ozdobu
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci zahřejte olivový olej a zlehka na něm orestujte nakrájenou cibuli, přibližně 5-7 minut, dokud nezměkne.
- Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor, restujte ještě 1 minutu.
- Následně přidejte oloupané a na kostičky nakrájené batáty.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Přilijte do hrnce vývar a přiveďte směs k varu.
- Poté snižte teplotu a vařte 10-15 minut, dokud batáty nebudou měkké.
- Polévku odstavte a pomocí ponorného mixéru nebo kuchyňského robota ji rozmixujte dohladka.
- Začněte polévku na sporáku znovu zahřívat, přidejte nastrouhaný čedar a míchejte, dokud se nerozpustí.
Tato batátová polévka chutná znamenitě s čerstvým pečivem, ozdobená nakrájenou pažitkou.