Bramborová polévka s čedarem

Bramborová polévka s čedarem

Tento recept je výjimečný přidáním sýru čedar, který polévce dodá velmi lahodnou a nevšední chuť. Vyzkoušejte a uvidíte, že vám zachutná!

Ingredience:

  • 800 g batátů
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálek nastrouhaného sýru čedar
  • 1 PL olivového oleje
  • pažitka na ozdobu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olivový olej a zlehka na něm orestujte nakrájenou cibuli, přibližně 5-7 minut, dokud nezměkne.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor, restujte ještě 1 minutu.
  3. Následně přidejte oloupané a na kostičky nakrájené batáty.
  4. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Přilijte do hrnce vývar a přiveďte směs k varu.
  6. Poté snižte teplotu a vařte 10-15 minut, dokud batáty nebudou měkké.
  7. Polévku odstavte a pomocí ponorného mixéru nebo kuchyňského robota ji rozmixujte dohladka.
  8. Začněte polévku na sporáku znovu zahřívat, přidejte nastrouhaný čedar a míchejte, dokud se nerozpustí.

Tato batátová polévka chutná znamenitě s čerstvým pečivem, ozdobená nakrájenou pažitkou.

Polévka z batátů servírovaná s pažitkou a smetanou
zdroj: thestayathomechef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.