Bramborová polévka s řapíkatým celerem

Bramborová polévka s řapíkatým celerem

Googlíte tipy na nové polévky? Pakliže jste ještě neměli tu s řapíkatým celerem, a máte rádi polévky ze zeleniny, ochutnejte. Tento recept je plný vitamínů, minerálů a údajně dokonce dokáže potlačit i migrénu. 

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje nebo másla 
  • 1 cibule 
  • 4 velké stroužky česneku 
  • 6 hrnků na kousky (cca 3 cm dlouhé) nakrájeného řapíkatého celeru (pár lístků ponechte na ozdobu)
  • 2 hrnky na kolečka nakrájených a oloupaných brambor (asi 1 cm tloušťky)
  • 4 hrnky masového nebo zeleninového vývaru 
  • 1 hrnek vody 
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce soli
  • ½ lžičky pepře 
  • ¼ lžičky kajenského pepře 

Na dekoraci:

  • ¼ hrnku čerstvého kopru 
  • ½ hrnku čerstvé petrželky
  • ½ hrnku zakysané smetany, bílého jogurtu

Postup:

  • Do většího hrnce si dejte rozehřát olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou cibuli dozlatova (asi 5 minut). 
  • Občas ji promíchejte, aby se nepřipálila. 
  • Mezitím si nahrubo nakrájejte česnek, celer a brambory. 
  • Jakmile je cibule dozlatova orestovaná, přidejte česnek a restujte ještě 1-2 minuty, občas promíchejte. 
  • Přidejte celer, brambory, vývar, vodu, bobkový list, sůl, oba pepře a přikryjte hrnec poklicí. 
  • Přiveďte polévku k varu, poté plamen ztlumte a nechte jen probublávat. 
  • Polévka je hotová asi po 10 minutách (jakmile bude všechna zelenina měkká).
  • Rozmixujte tyčovým mixérem, nadekorujte dle libosti a můžete podávat. 
Vynikající polévka s řapíkatým celerem
Zdroj: feastingathome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.