Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Věděli jste, že z vařených brambor lze připravit i luxusní pomazánku? Vyzkoušejte náš recept na jedinečnou svačinku či lehkou večeři.

INGREDIENCE

  • 4 moučné brambory
  • 100 g zakysané smetany
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • sůl
  • černý pepř (čerstvě mletý)
  • 1 cibule
  • 4 plátky chleba
  • pažitka

POSTUP

  • Brambory omyjte a uvařte do měkka, sceďte, oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  • Smetanu ke šlehání a zakysanou smetanu smíchejte s bramborami.
  • Směs dochuťte solí a pepřem.
  • Krátce před podáváním oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a vmíchejte do směsi.
  • Nakonec dochuťte.
  • Namažte na chléba a podávejte ozdobené pažitkou.
Krajích chleba na talíři namazaný pomazánkou z brambor a ozdobený pažitkou. Na talířku je i nůž.
www.eatsmarter.com

Máme pro vás i ty nejlepší recepty na plněné knedlíky z brambor. Vyzkoušejte tradiční i netradiční náplně!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.