Bramborová směs s kozím sýrem

Bramborová směs s kozím sýrem

Tohle je kombinace pomazánky a dipu. Konzistencí je tento recept vhodný k namazání, ale nejlépe chutná, když do něj zaboříme třeba smažené kuřecí paličky, krekru nebo také plátky oblíbené zeleniny. Svou strukturou se podobá klasické bramborové kaši, ale díky koření je to úplně jiná liga.

Ingredience:

  • 1 kg červených brambor
  • 180 g kozího sýra
  • 5 lžic neslaného másla
  • 3/4 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka sušeného tymiánu
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička sušeného česneku

Postup:

  • Do většího hrnce dáme oloupané a na kousky nakrájené brambory a sušený česnek.
  • Zalijeme vodou, osolíme a vaříme, až dokud nejsou brambory měkké, asi 20 – 30 minut.
  • Zatímco se brambory vaří, dáme do pánve 1 lžíci másla a na středním ohni rozpustíme.
  • Přihodíme oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, kterou osmahneme, aby začala lehce hnědnout.
  • Stáhneme teplotu na úplné minimum a necháme šalotku vařit cca 10 minut.
  • Poté odstavíme a dáme na stranu. Přecedíme brambory a důkladně je rozmačkáme na kaši. Kdo chce, může je hodit i do mixéru, ale není to nutné.
  • Přidáme prolisovaný česnek, nasekaný rozmarýn s tymiánem, jarní cibulku, pepř, osolíme a pečlivě promícháme.
  • Pokud možno použijeme mixér, aby to šlo lépe a rychleji.
  • Nakonec přihodíme uvařenou šalotku, rozdrobený kozí sýr a rozpuštěné zbývající 2 lžíce másla.
  • Vše důkladně rozmixujeme na hladkou směs a dáme na 20 minut vychladit.
  • Podáváme s pečivem, krekry, masem nebo také zeleninou.       
Pomazánka z kozího sýra a vařených brambor.
Zdroj: https://twocupsflour.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.