Bramborové knedlíky plněné mletým masem

Bramborové knedlíky plněné mletým masem

Mleté maso má tu výhodu, že je poměrně rychle připravené a uvařené. Proto s ním můžeme plnit také bramborové knedlíky, přesto mleté maso předem ještě opečeme. Bude tak chutnější.

INGREDIENCE

  • 850 g brambor
  • 2 cibule
  • 175 g hrubé mouky
  • 75 g krupice
  • 1 vejce
  • 250 g mletého masa
  • sůl
  • pepř
  • sádlo
  • majoránka
  • hladká mouka

POSTUP

  1. Připravíme si těsto na knedle – brambory den předem uvaříme ve slupce.
  2. Následující den je oloupeme a nastrouháme.
  3. Dáme do misky společně s moukou, krupicí, solí a vejce a zpracujeme těsto.
  4. Mleté maso musíme orestovat na sádle, osolit a opepřit a ochutit majoránkou.
  5. Z bramborového těsta si vytváříme placky, které plníme mletým masem a tvarujeme knedlíky.
  6. Ty potom uvaříme ve vodě asi 15 minut.
  7. Na talířku jednotlivé porce polijeme orestovanou cibulí na sádle.
Rozpůlený knedlík plněný mletým masem na talířku.
www.sbs.com.au

Podívejte se i na naše další recepty na domácí knedlíky 5x jinak! Vyzkoušejte kynuté i nekynuté varianty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.