Mleté maso má tu výhodu, že je poměrně rychle připravené a uvařené. Proto s ním můžeme plnit také bramborové knedlíky, přesto mleté maso předem ještě opečeme. Bude tak chutnější.
INGREDIENCE
- 850 g brambor
- 2 cibule
- 175 g hrubé mouky
- 75 g krupice
- 1 vejce
- 250 g mletého masa
- sůl
- pepř
- sádlo
- majoránka
- hladká mouka
POSTUP
- Připravíme si těsto na knedle – brambory den předem uvaříme ve slupce.
- Následující den je oloupeme a nastrouháme.
- Dáme do misky společně s moukou, krupicí, solí a vejce a zpracujeme těsto.
- Mleté maso musíme orestovat na sádle, osolit a opepřit a ochutit majoránkou.
- Z bramborového těsta si vytváříme placky, které plníme mletým masem a tvarujeme knedlíky.
- Ty potom uvaříme ve vodě asi 15 minut.
- Na talířku jednotlivé porce polijeme orestovanou cibulí na sádle.
Podívejte se i na naše další recepty na domácí knedlíky 5x jinak! Vyzkoušejte kynuté i nekynuté varianty.