Oblíbená klasika, kterou nikdy nikdo nepohrdne. Připravte si vynikající plněné bramborové knedlíky dle našeho receptu a už nikdy nebudete chtít jiné!
INGREDIENCE
- 800 g brambor (varný typ C)
- 300 g uzené krkovice
- 200 g hrubé mouky
- 80 g dětské krupičky
- 1 ks vejce
- hladká mouka na pomoučeném válu
- sůl
POSTUP
- Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte úplně vychladnout.
- Mezitím povařte uzené maso zcela ponořené ve vodě asi 20 minut.
- Vyndejte ho na vál, nechte ho zchladnout a nakrájejte ho na drobné kostičky.
- Aby knedlíky čekáním na vroucí vodu nezřídly, naplňte velký hrnec nejméně 3 litry osolené vody a přiveďte k varu.
- Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- K nastrouhaným bramborám nasypte mouku, krupičku a vyklepněte vejce.
- Osolte a rukama vypracujte měkké a nelepivé těsto.
- Těsto rozdělte na 4 části a na pomoučeném válu ho postupně rozválejte na plát vysoký asi 0,5 až 1 cm.
- Rozdělte jej na čtverce o hraně asi 8 cm.
- Doprostřed každého čtverce položte hromádku uzeného masa.
- Všechny čtyři cípy těsta spojte dohromady a rukama vytvarujte kulatý knedlík.
- Hotové knedlíky opatrně přesuňte do vroucí vody a opět co nejrychleji přiveďte k varu.
- Vařečkou je odlepte ode dna a vařte 10 až 12 minut podle velikosti knedlíků.
- Poté je slijte, každý propíchněte vidličkou a ihned podávejte.
- Knedlíky můžete podávat s dušeným kyselým zelím, nebo smaženou cibulkou.
Máme pro vás i další neodolatelné recepty na brambory po francouzku. Inspirujte se!