Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Oblíbená klasika, kterou nikdy nikdo nepohrdne. Připravte si vynikající plněné bramborové knedlíky dle našeho receptu a už nikdy nebudete chtít jiné!

INGREDIENCE

  • 800 g brambor (varný typ C)
  • 300 g uzené krkovice
  • 200 g hrubé mouky
  • 80 g dětské krupičky
  • 1 ks vejce
  • hladká mouka na pomoučeném válu
  • sůl

POSTUP

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte úplně vychladnout.
  2. Mezitím povařte uzené maso zcela ponořené ve vodě asi 20 minut.
  3. Vyndejte ho na vál, nechte ho zchladnout a nakrájejte ho na drobné kostičky.
  4. Aby  knedlíky čekáním na vroucí vodu nezřídly, naplňte velký hrnec nejméně 3 litry osolené vody a přiveďte k varu.
  5. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
  6. K nastrouhaným bramborám nasypte mouku, krupičku a vyklepněte vejce.
  7. Osolte a rukama vypracujte měkké a nelepivé těsto.
  8. Těsto rozdělte na 4 části a na pomoučeném válu ho postupně rozválejte na plát vysoký asi 0,5 až 1 cm.
  9. Rozdělte jej na čtverce o hraně asi 8 cm.
  10. Doprostřed každého čtverce položte hromádku uzeného masa.
  11. Všechny čtyři cípy těsta spojte dohromady a rukama vytvarujte kulatý knedlík.
  12. Hotové knedlíky opatrně přesuňte do vroucí vody a opět co nejrychleji přiveďte k varu.
  13. Vařečkou je odlepte ode dna a vařte 10 až 12 minut podle velikosti knedlíků.
  14. Poté je slijte, každý propíchněte vidličkou a ihned podávejte.
  15. Knedlíky můžete podávat s dušeným kyselým zelím, nebo smaženou cibulkou.
Rozpůlený knedlík z brambor plněný uzeným a servírovaný na talířku.
www.sbs.com.au

Máme pro vás i další neodolatelné recepty na brambory po francouzku. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.