Bramborové knedlíky plněné zeleninou

Bramborové knedlíky plněné zeleninou

Výbornou přílohou k masu jsou bramborové knedlíky plněné zeleninou. My jsme použili cibuli. Můžete je podávat i jen tak samotné, jsou vynikající!

INGREDIENCE

  • 650 g cibule
  • lžíce sádla
  • drcený kmín
  • cukr a ocet dle chuti
  • 1 vejce
  • 650 g brambor
  • 55 g dětské krupičky
  • 145 g hrubé mouky

POSTUP

  1. Z brambor, které jsme den předem uvařili, připravíme těsto.
  2. Brambory oloupeme, nastrouháme a spojíme s moukou, krupičkou, vejcem a solí.
  3. Zpracujeme si cibuli, kterou oloupeme.
  4. Potom asi půl kilogramu cibule nakrájíme na plátky, které 4 minuty povaříme a zcedíme.
  5. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno a orestujeme a přidáme k ní povařenou cibuli.
  6. Vše opečeme, osolíme a dochutíme kmínem, případně octem nebo cukrem.
  7. Z bramborového těsta tvoříme knedlíky, které plníme opečenou cibulí.
  8. Pečlivě zabalíme a vaříme asi 11 minut, po vytažení z vody je propíchneme vidličkou.
Plněné knedlíky z brambor na talíři se lžící, ozdobené čerstvými bylinkami.
www.foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.