Výbornou přílohou k masu jsou bramborové knedlíky plněné zeleninou. My jsme použili cibuli. Můžete je podávat i jen tak samotné, jsou vynikající!
INGREDIENCE
- 650 g cibule
- lžíce sádla
- drcený kmín
- cukr a ocet dle chuti
- 1 vejce
- 650 g brambor
- 55 g dětské krupičky
- 145 g hrubé mouky
POSTUP
- Z brambor, které jsme den předem uvařili, připravíme těsto.
- Brambory oloupeme, nastrouháme a spojíme s moukou, krupičkou, vejcem a solí.
- Zpracujeme si cibuli, kterou oloupeme.
- Potom asi půl kilogramu cibule nakrájíme na plátky, které 4 minuty povaříme a zcedíme.
- Zbytek cibule nakrájíme nadrobno a orestujeme a přidáme k ní povařenou cibuli.
- Vše opečeme, osolíme a dochutíme kmínem, případně octem nebo cukrem.
- Z bramborového těsta tvoříme knedlíky, které plníme opečenou cibulí.
- Pečlivě zabalíme a vaříme asi 11 minut, po vytažení z vody je propíchneme vidličkou.