Bramborové krokety s čedarem

Bramborové krokety s čedarem

Připravte si tyto domácí bramborovo-sýrové krokety, aby si pochutnala celá rodina. Obalené ve zlatavé strouhance se můžou péct nebo smažit.

Co budeme potřebovat

  • 750 g moučných brambor (nakrájených na 1,5 cm kostky)
  • 125 g zralého čedaru (nastrouhaného)
  • 1 vejce plus 1 žloutek
  • 70 g strouhanky
  • 750 ml slunečnicového nebo rostlinného oleje (na smažení – volitelně)
  • omáčka dle vlastního výběru (k podávání)

Postup

  • Brambory dejte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu.
  • Jakmile se vaří, snižte teplotu a vařte 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
  • Sceďte a poté nechte mírně vychladnout.
  • Vraťte brambory do hrnce a přidejte sýr, trochu koření a žloutek.
  • Dobře rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo vidličkou, dokud nebude směs hladká.
  • Ochuťte kořením a podle potřeby upravte a nechte mírně vychladnout.
  • Když je směs dostatečně vychladlá, vytvarujte navlhčenýma rukama do 16 malých špalků.
  • Rozšlehané vejce dejte do misky a strouhanku do druhé misky.
  • Každou kroketu ponořte do vajíčka, poté do. strouhanky.
  • Dejte na plech a 1 hodinu chlaďte, aby ztuhly.
  • Krokety lze péct nebo smažit. Chcete-li péct, zahřejte troubu na 180 stupňů a pečte 20-25 minut, dokud nebudou tmavě zlaté a křupavé.
  • Alternativně zahřejte olej v hlubokém hrnci na 200 °C.
  • Krokety smažte v dávkách asi 3 minuty na várku, obracejte, dokud nejsou zlaté ze všech stran.
  • Vyjměte je z oleje pomocí děrované lžíce a nechte okapat na kuchyňském papíru.
  • Okořeníme a podáváme horké s oblíbenou omáčkou.

Samozřejmě je tu nekonečně mnoho možností, jakou přílohou oživit své jídlo. Vyzkoušejte také naše recepty se sladkými bramborami, smaženou rýži nebo klasické knedlíky.

Mistička plná křupavých kroket plněné krémovým sýrem.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.