Bramborové placky se zelím

Bramborové placky se zelím

Jsou chutné a křupavé právě díky přidanému kysanému zelí.

INGREDIENCE:

  • 300 g brambor
  • 150 g kysaného zelí
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g polohrubé mouky
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení nebo sádlo
  • majoránka

POSTUP:

  • Brambory si nastrouháme na hrubém struhadle. 
  • Zelí si zcedíme a nakrájíme nadrobno. 
  • Přidáme k bramborám spolu se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, vejcem a majoránkou.
  • Nakonec zahustíme moukou. 
  • Pokud bude těsto moc husté, přidáme mléko, pokud tomu bude naopak, přidáme mouku. 
  • Z těsta tvoříme hrudky, které na rozpáleném oleji roztáhneme na placku. 
  • Smažíme z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
Smažené bramborové placky se zelím.
everydayfamilycooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.