Bramborové řízky z vařených brambor

Bramborové řízky z vařených brambor
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Co s brambory, které nám zbyly od oběda ? Přece je nevyhodíme! Připravte z nich chutné jídlo, které můžete podávat jako hlavní chod se skvělým dipem nebo zeleninovým salátem.

INGREDIENCE

  • 500 g vařených brambor
  • 1 lžička sekané petrželky
  • 3 žloutky
  • špetka soli a pepře
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • olej na smažení

POSTUP

  1. Oloupané studené brambory propasírujte, spojte se žloutky, osolte, opepřete a dochuťte petrželkou.
  2. Vypracujte těsto.
  3. Z těsta vykrájejte 6 stejných dílů, z každého pak tvořte mokrou rukou placky o velikosti řízků, asi na prst silné.
  4. Obalte je v mouce, v osolených, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
  5. Smažte je v malém množství tuku, z obou stran, dozlatova.
Řízek z brambor na talíři se zelným salátem, vařenými bramborami a brusinkovým džemem.
www.foodandwine.com

Ochutnejte také naše nejzajímavější květákové recepty, které jsou vhodné jako malý oběd, velká svačina nebo lehká večeře.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.