Co s brambory, které nám zbyly od oběda ? Přece je nevyhodíme! Připravte z nich chutné jídlo, které můžete podávat jako hlavní chod se skvělým dipem nebo zeleninovým salátem.
INGREDIENCE
- 500 g vařených brambor
- 1 lžička sekané petrželky
- 3 žloutky
- špetka soli a pepře
- 2 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- olej na smažení
POSTUP
- Oloupané studené brambory propasírujte, spojte se žloutky, osolte, opepřete a dochuťte petrželkou.
- Vypracujte těsto.
- Z těsta vykrájejte 6 stejných dílů, z každého pak tvořte mokrou rukou placky o velikosti řízků, asi na prst silné.
- Obalte je v mouce, v osolených, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- Smažte je v malém množství tuku, z obou stran, dozlatova.
Ochutnejte také naše nejzajímavější květákové recepty, které jsou vhodné jako malý oběd, velká svačina nebo lehká večeře.