Bramborové řízky ze syrových brambor

Bramborové řízky ze syrových brambor
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 5

Máte chuť na pořádný smažený řízek, ale nechce se vám pořád konzumovat maso? Pak je tento recept to pravé pro vás! Vyzkoušejte řízek z brambor, který je téměř stejně dobrý jako ten masový.

INGREDIENCE

  • 1 kg větších brambor, oloupaných
  • 150 g hladké mouky
  • 3 vejce, rozšlehaná
  • 300 g strouhanky
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Brambory nakrájejte na plátky silné asi 0,5–1 cm.
  2. Propláchněte je, osušte a osolte.
  3. Postupně je obalte v mouce, v prošlehaných vejcích a ve strouhance.
  4. Brambory postupně vkládejte do vyšší vrstvy dobře rozpáleného oleje a smažte jako řízky.
Smažené řízky z brambor na tácu s čerstvým zeleninovým salátem.
www.idahopotato.com

Možná se vám budou hodit naše recenze pánví Woll. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.