Ochutnejte tyto muffiny z brambor se sýrem a špenátem, které jsou perfektní třeba jako netradiční slaná snídaně nebo lahodná příloha.
Ingredience
- olej ve spreji podle potřeby
- 2 velká vejce
- 3,5 šálků zbylé bramborové kaše
- 1 šálek špenátu, jemně nasekaného
- 1 šálek sýru čedar
- sůl podle potřeby
- ¼ lžičky černého pepře
- ¼ šálku jarní cibulky, jemně nakrájené
- ¼ šálku mozzarelly
- zakysaná smetana na ozdobení, volitelné
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Formu na muffiny vymažte máslem nebo postříkejte olejem ve spreji.
- Dejte stranou.
- Vejce šlehejte, dokud se bílky a žloutky dobře nespojí.
- Do bramborové kaše přidejte vejce spolu s nakrájeným špenátem, jarní cibulkou, solí, pepřem a sýrem čedar.
- Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Bramborovo-vaječnou směs nabírejte do vymaštěné formy na muffiny, dokud nebudou plechové košíčky plné něco přes ¾.
- Pomocí lžíce uhlaďte vrch.
- Pečte 25–35 minut, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
- Vyndejte muffiny z trouby a každý muffin posypte nastrouhanou mozzarellou.
- Formu na muffiny vložte zpět a pečte ještě 2 minuty nebo dokud se sýr nerozpustí.
- Vyjměte z trouby a nechte muffiny ve formě asi 5-10 minut vychladnout, než je opatrně vyndáte.
- Podávejte s kopečkem zakysané smetany a jemně nakrájenou jarní cibulkou.