Jednoduché a chutné jídlo, na které potřebujete pouze dostupné ingredience. Díky tomu se stane vaší novou oblíbenou večeří o všedním dni.
Co budete potřebovat
- 500 g mletého hovězího masa
- 4 velké brambory, nakrájené na plátky
- 250 ml mléka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky soli nebo podle chuti
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 4 stroužky česneku, nakrájené
- 2,5 cm kus zázvoru, nasekaný
- 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
- strouhaná mozzarella
Na dochucení masa:
- 1 lžička soli nebo podle chuti
- 1/4 lžičky skořice
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/4 lžičky červeného chilli prášku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky garam masaly
- hrst čerstvých listů koriandru, nasekaných
- 1/2 šálku konzervovaných rajčat
Postup
- Ve velkém hrnci smíchejte mléko, smetanu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého černého pepře a 1/4 lžičky mleté skořice.
- Dobře promíchejte a poté přidejte nakrájené brambory.
- Vařte na středně vysoké teplotě přesně 8 minut.
- Po dokončení vypněte sporák a odložte na později.
- Mezitím ve velké pánvi nebo woku rozehřejte 3 lžíce oleje.
- Po zahřátí přidejte nasekaný česnek a zázvor.
- Restujte 1 minutu.
- Poté přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a opékejte 2-3 minuty nebo dokud nezesklovatí.
- Přidejte mleté hovězí maso se vším kořením (sůl, paprika, skořice, červené chilli, kmín) a za stálého míchání opékejte 4-5 minut nebo dokud maso nezhnědne.
- Dále přidejte lístky koriandru, garam masalu a konzervovaná rajčata.
- Opékejte dalších 10 minut nebo dokud nezmizí veškerá tekutina.
- Po dokončení vypněte sporák a dejte stranou.
- Do velké zapékací misy přidejte polovinu smetanových brambor.
- Na ně dejte vrstvu masa a poté zbylé brambory se smetanou.
- Vše posypte strouhanou mozzarellou.
- Zakryjte alobalem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C 25-30 minut.
- Poté sejměte alobal a pečte dalších 10-15 minut, nebo dokud není vršek pěkně zlatavě hnědý.
- Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.