Bramborový gratin s hovězím masem a smetanou

Bramborový gratin s hovězím masem a smetanou

Jednoduché a chutné jídlo, na které potřebujete pouze dostupné ingredience. Díky tomu se stane vaší novou oblíbenou večeří o všedním dni.

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 4 velké brambory, nakrájené na plátky
  • 250 ml mléka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky soli nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku, nakrájené
  • 2,5 cm kus zázvoru, nasekaný
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
  • strouhaná mozzarella

Na dochucení masa:

  • 1 lžička soli nebo podle chuti
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mleté ​​papriky
  • 1/4 lžičky červeného chilli prášku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • hrst čerstvých listů koriandru, nasekaných
  • 1/2 šálku konzervovaných rajčat

Postup

  • Ve velkém hrnci smíchejte mléko, smetanu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého černého pepře a 1/4 lžičky mleté ​​skořice.
  • Dobře promíchejte a poté přidejte nakrájené brambory.
  • Vařte na středně vysoké teplotě přesně 8 minut.
  • Po dokončení vypněte sporák a odložte na později.
  • Mezitím ve velké pánvi nebo woku rozehřejte 3 lžíce oleje.
  • Po zahřátí přidejte nasekaný česnek a zázvor.
  • Restujte 1 minutu.
  • Poté přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a opékejte 2-3 minuty nebo dokud nezesklovatí.
  • Přidejte mleté ​​hovězí maso se vším kořením (sůl, paprika, skořice, červené chilli, kmín) a za stálého míchání opékejte 4-5 minut nebo dokud maso nezhnědne.
  • Dále přidejte lístky koriandru, garam masalu a konzervovaná rajčata.
  • Opékejte dalších 10 minut nebo dokud nezmizí veškerá tekutina.
  • Po dokončení vypněte sporák a dejte stranou.
  • Do velké zapékací misy přidejte polovinu smetanových brambor.
  • Na ně dejte vrstvu masa a poté zbylé brambory se smetanou.
  • Vše posypte strouhanou mozzarellou.
  • Zakryjte alobalem.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180°C 25-30 minut.
  • Poté sejměte alobal a pečte dalších 10-15 minut, nebo dokud není vršek pěkně zlatavě hnědý.
  • Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.
Zapékané krémové brambory s masem v zapékací míse.
www.hungryforgoodies.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.