Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 kg hovězího zadního masa
- 1/2 kg brambor
- 1 a 1/2 l hovězího vývaru z kostky
- 2 větší cibule
- 2-3 lžičky mleté sladké papriky
- 1 bobkový list,1 lžička kmínu
- sůl
- pepř
- 3 krajíce staršího chleba ( nejméně 4 dny )
Postup receptu
- Maso nakrájíme na kostky velké asi 2 cm,osolíme,opepříme, cibule očistíme a posekáme
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibulku a zesklovatíme
- Přidáme kmín, nakrájené maso a ze všech stran ho zprudka opečeme
- Přisypeme mletou papriku, přidáme omytý bobkový list a podlijeme vývarem
- Dusíme asi 35 minut
- Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky, jako je maso
- K masu přilijeme zbývající vývar a přidáme krájené brambory
- Přivedeme k varu a vaříme, dokud brambory nebudou téměř měkké
- Chléb zbavíme kůrek a jemně ho nastrouháme
- Před koncem ho po částech přisypáváme do guláše a společně ještě pár minut povaříme
- Chléb slouží k zahuštění